Langkah Membuat šŸ’¢Pumpkin Coconut Soup CreamšŸ’¢ Yang Gurih

šŸ’¢Pumpkin Coconut Soup CreamšŸ’¢. Exactly what you're looking for in pumpkin season šŸ™‚ This pumpkin & coconut cream of soup tastes a bit like Indian cuisine because of spices used in it. In a pot, heat the coconut oil at medium heat. Mix together water and thin coconut milk in a large saucepan.

šŸ’¢Pumpkin Coconut Soup CreamšŸ’¢ A little different from your regular pumpkin soup! Pumpkin soup is high atop my list of winter favorites, and this year I've decided to add a Thai twist to the classic with this healthy recipe for coconut pumpkin soup made with plenty of fresh garlic. I've traded nutmeg for curry powder and heavy cream for coconut milk. Cara membuatnya tidak susah šŸ’¢Pumpkin Coconut Soup CreamšŸ’¢ menggunakan 13 bahan dan 7 langkah. Berikut cara membuat nya.

Bahan yang diperlukan šŸ’¢Pumpkin Coconut Soup CreamšŸ’¢

  1. Siapkan 200 gr labu kuning bersih.
  2. Dibutuhkan 100 gr fillet ayam.
  3. Siapkan 1/2 buah bombay ukuran besar.
  4. Siapkan 50 gr jamur segar.
  5. Dibutuhkan 4 butir bawang putih.
  6. Dibutuhkan Bahan pelengkap:.
  7. Dibutuhkan 250 ml air kaldu (air biasa).
  8. Dibutuhkan 100 ml santan kental (santan kara).
  9. Dibutuhkan 1 sdt lada bubuk (test rasa).
  10. Dibutuhkan 1/4 sdt garam (test rasa).
  11. Siapkan 2 sdm butter untuk menumis.
  12. Siapkan 1 sdm parsley.
  13. Dibutuhkan 1 sdm sesame oil.

This Thai pumpkin soup is creamy and full of flavour, zest and spice. It's filling enough for a meal or can be paired with shredded or diced chicken or grilled prawns for extra protein. Hint of Thai in this creamy pumpkin soup. This pumpkin soup recipe is creamy AND healthy!

Cara Pembuatan šŸ’¢Pumpkin Coconut Soup CreamšŸ’¢

  1. Siapkan bahan.
  2. Kukus atau rebus labu kuning hingga matang lalu haluskan.
  3. Iris daging ayam lalu kukus atau rebus bisa juga di tumis sebentar angkat sisihkan.
  4. Cincang kasar,bombay jamur,bawang putih lalu tumis dengan 2 sdm butter hingga harum dan layu.
  5. Setelah harum dan layu tuangi 250 air biarkan mendidih tambahkan lada bubuk dan garam aduk rata lalu angkat dan blender halus.
  6. Langkah selanjut dalam panci atau alat lainnya tuang semua bahan yang sudah di halus dengan api kecil masak hingga terlihat meletup letup kemudian masukkan daging ayam yang sudah matang dan santan.
  7. Masih dengan api kecil masak hingga meletup letup lalu masukkan daun parsley dan 1 sdm sesame oil aduk rata icip rasa jika di rasa sudah pas langsung matikan api. Dan pumpkin soup cream siap di nikmati selagi hangat..

It calls for roasted pumpkin for maximum flavor. It's super creamy (thanks mostly to the pumpkin, with a little help from coconut milk or cream) yet plenty healthy, too. It's gently spiced, but I made sure that the pumpkin flavor shines above the rest. Coconut Pumpkin Soup Is Your Dreamy Fall Dinner. Using fresh pumpkin will make your soup stand out above the rest and the coconut milk will make it extra decadent and comforting.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Langkah Membuat šŸ’¢Pumpkin Coconut Soup CreamšŸ’¢ Yang Gurih"

Posting Komentar

close